Zelfs de apothekers zijn nu fan. ‘Acupunctuur effectief bij pijn en ontsteking’ staat met een grote kop in het vakblad van de apothekers, het Pharmaceutisch Weekblad van 2 oktober 2012. En dat is toch wel heel bijzonder van een beroepsgroep die zich alleen richt op pillen en poeders. De apothekers schrijven:

“Acupunctuur helpt bij de bestrijding van lage rugpijn, nek- en schouderpijn, chronische hoofdpijn en gewrichtsontsteking. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek waarin negen epidemiologen en biostatistici de gegevens van 17.922 patiënten bestudeerden.

Ondanks dat het bewijs voor de werkzaamheid van acupunctuur gegroeid is, erkent de medische wereld onderzoek op dit gebied nauwelijks. De afgelopen vier jaar heeft een internationaal team, onder leiding van onderzoekers van het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York, vergelijkende onderzoeken verzameld die acupunctuur vergeleken met placebo-acupunctuur. In totaal selecteerden ze 29 onderzoeken waarbij 17.922 patienten met chronische pijnklachten uit Amerika, Duitsland, Spanje en Zweden waren betrokken.

Vervolgens voerden ze hierop een meta-analyse uit, de grootste die ooit is gedaan op het gebied van acupunctuur.

De conclusie is dat acupunctuur effectief is bij chronische pijn en dat acupunctuur bij mensen met chronische pijnklachten een redelijk alternatief is.”

Dit nieuws was zo belangrijk dat het op 2 oktober 2012 ook verscheen als belangrijkste nieuws op Medzine, een e- zine (tijdschrift) voor dokters.

Als pillenspecialisten zeggen dat acupunctuur werkt dan zal dat echt wel zo zijn. Nu is alle twijfel weg. Acupunctuur bij pijn is REGULIER!
(Bron: www.iocob.nl)

Rubrieken: Acupunctuur ~ Trackback

Reageer