Flexibel studeren bij OTCG!

{ 26 september, 2012 }


We horen vaak dat mensen heel graag willen starten met een opleiding in de Chinese geneeswijzen, maar toch twijfelen omdat ze vrezen voor een te zware belasting voor hun persoonlijke, professionele en gezinsleven.
Je zal ons niet horen zeggen dat onze opleidingen ‘piece of cake’ zijn, maar we doen wel ons uiterste best om de druk te verlagen door je de mogelijkheid te bieden om te leren op je eigen tempo.

Zo hebben we momenteel een aantal studenten uit het basisjaar dat ‘op afstand’ studeert. Ze krijgen het cursusmateriaal en worden door de hoofddocent ,Tjeu, wegwijs gemaakt in de leerstof en leggen dan examen af.
Momenteel gaat het enkel om mensen die in het buitenland wonen, maar deze mogelijkheid staat open voor iedereen. We denken hier bv aan mama’s met jonge kinderen, mensen die ook nog bezig zijn met hun bachelor-of masteropleiding, ….
Het is logisch dat opleidingen met veel praktijk zoals de Tuina, Voetreflexologie, Medische Qigong, Acupunctuur,…minder geschikt zijn voor afstandsonderwijs.

Andere studenten maken gebruik van onze flexibele leertrajecten. Concreet betekent dit dat je zelf bij de start van het academiejaar de haalbare studiebelasting bepaalt en het secretariaat ‘vertaalt’ dit dan naar een studieprogramma op maat.
Het basisjaar kan je zo bv. spreiden over twee of meer academiejaren.
Wanneer blijkt dat je toch te veel hooi op je vork hebt genomen of er zijn veranderde omstandigheden in je leven, passen wij je programma graag aan.

Meer weten? Contacteer dan het secretariaat : http://www.otcg.be/nl/secretariaat.htm

Rubrieken: Opleiding Chinese geneeskunde ~ Trackback

Reageer