Qigong en Taiji (quan)

{ 29 januari, 2015 }


Qigong of de kunde om met qi (energie, vitaliteit) om te gaan wordt weleens met yoga vergeleken of met ademhalingsoefeningen. Dit is deels juist.
Met je eigen qi omgaan en het leren voelen ervan kan je trainen door je lichaam te rekken (openen, o.a. met taiji en dao yin), je adem te controleren en je geest te trainen ( mindfulness). Hoever je hier wil gaan bepaal jezelf.
Er zijn mogelijkheden genoeg, van harde tot zachte trainingen, dynamische ( o.a.taiji) en stilte oefeningen ( meditatie) tot zelfs spirituele oefeningen. Al deze oefeningen kan je voor jezelf gebruiken, in groep uitvoeren of zelfs om anderen te behandelen .
Je kan het gebruiken om jezelf gezond te houden en zelfs om bepaalde klachten te helen en te genezen. Aan het www.otcg.be is er een opleiding in Medische qigong voorzien ( om uzelf te trainen en anderen te behandelen) ook worden er korte opleidingen en een stage in taiji qigong voorzien.


Rubrieken: Chinese geneeskunde, Chinese geneeswijzen, Opleiding Chinese geneeskunde, Traditionele chinese geneeskunde ~ Trackback

Reageer