Het is fantastisch om hier in de Lage Landen acupunctuur en/of Tuina te studeren. We spreken dezelfde taal, we hoeven ons niet ver te verplaatsen..

Maar de waarde van een opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijzen wordt meer dan verdubbeld door eens te proeven van het werk in het moederland China. Men krijgt de kans om ondergedompeld te worden de dagdagelijkse kliniek van Acupunctuur en Tuina. Ook je patiëntenbestand krijgt een boost als ze horen dat je in China gewerkt hebt in één van de plaatselijke ziekenhuizen. Het staat niet mis op je CV!

Maar het grootste voordeel is dat je zelf als mens en als acupuncturist een boost krijgt! Proeven van het echte Chinese leven en werken is zoveel leerrijker dan al de boeken in je boekenkast samen.

Net zoals elk jaar gaan we met OTCG op stage in Beijing. Dit jaar vertrekken we op 4 april 2013 en we komen terug op 20 april 2013. Je kan kiezen tussen een stage acupunctuur of een stage Tuina-massage, waarbij we op verschillende afdelingen (neurologie, gynaecologie, orthopedie…) van het China Beijing International Acupuncture Training Center ingezet worden. Het is een echte doe-stage waar de stagiar(e) door Chinese professoren wordt begeleid bij het prikken op patiënten. De Tuina stagiar(e) leert talloze handgrepen en manipulaties en kan deze inoefenen op de patiënten.

Naast het werken in het ziekenhuis is er ook voldoende tijd voor cultuur historische bezoeken. Indien je partner wilt meereizen kunnen we een rondreis in China organiseren.
Belangrijk is ook dat voor je stage de helft wordt gesubsidieerd door de overheid via KMO-portefeuille.

Dus een reis om nooit te vergeten!!

Uiteraard wil je meer informatie voordat je inschrijft. Op vrijdagavond 12/10/2012 om 18u30 komen we voor het eerst samen op KdG, Van Schoonbekestraat 143, 2018 te Antwerpen, om alle info te verschaffen.

Welkom!

Rubrieken: Acupunctuur, Opleiding Chinese geneeskunde, Traditionele chinese geneeskunde ~ Trackback

Reageer